2008. november 13., csütörtök

A Föld sok színűsége c. GEO foto kiállítás



A Föld sokszínűsége - GEO-fotókiállítás Győrben és Budapesten


Budapest, 2008. november 7., péntek (MTI) - A Föld sokszínűsége - Diversity of Planet Earth címmel látható péntektől Győrben, november második felétől pedig Budapesten is a GEO magazin díjnyertes fotográfusok képeit felvonultató nemzetközi vándorkiállítása.
Koszó-Stammberger Kinga, a magyarországi GEO magazin főszerkesztője az MTI-nek elmondta, a harmincnégy fotográfus összesen 79 képéből álló anyagot Magyarországon két részre osztották.

Negyven felvételt péntektől jövő vasárnapig a győri Árkád Üzletközpontban, majd november 20-tól december 6-ig a budapesti Arena Plazában láthat a közönség, a fotók másik felét pedig a Magyar Természettudományi Múzeumban állítják ki november 26. és december 21. között.
A két tárlaton tájakat, embereket, növényeket és állatokat, valamint a tudomány és technológia világát bemutató felvételek révén nyerhetnek bepillantást bolygónk sokszínűségébe a látogatók. A kiállító fotográfusok közül a főszerkesztő kiemelte Ingo Arndt és Christian Ziegler természetfotósokat, valamint Pascal Maitre-t és Peter Menzelt, akik elsősorban néprajzi témájú sorozatokat készítenek a világ legkülönbözőbb tájain. Pascal Maitre-től szerepel például a kiállításon az afrikai nomád népcsoport, a tuaregek életét bemutató sorozatának is egy darabja - említette Koszó-Stammberger Kinga.
A győri és a budapesti bevásárlóközpontban látható tárlaton a Magyar Távirati Iroda sajtófotó magazinja, a FOTÓS SZEM is bemutatkozik társkiállítóként. Így a látogatók a legjobb hazai és külföldi sajtófotókból válogató, negyedévente megjelenő kiadvány képeiből is láthatnak néhányat. Szerepel például a tárlaton az a dél-koreai Yang Taeyoung nyújtógyakorlatát bemutató fázisfotó-montázs, amely a lap internetes közönségszavazása alapján került be a legutóbbi szám olimpiai mellékletébe.
Az Európában 30 éve, Magyarországon pedig 3 éve megjelenő GEO magazin vándortárlatát, amely tavaly indult útjára, eddig Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában láthatta a közönség, Magyarország után pedig Törökországba, a balti államokba, Finnországba, Oroszországba és Bulgáriába viszik tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Karinthy Szalon Kiállítás