2008. november 18., kedd

MODEST- SzentendrénMODEST- mindennapi design sz új Művészben, Szentendrén.


Beszélgetés, teázás, élő zene, vásár.


2008 November 21,péntek 17,00 -22,00-igSzentendre és design
Gyertek Modestre az Új Művészbe 2008. november 21.én 17 és 22h között, hiszen mi it ott leszünk a teljes őszi téli repertoárral.

Persze gondolom, azt kérdezitek, hogy mi a MODEST.

Most elárulom.

A modest a modern estek rövidítése, a pontos cím:
S

A MODEST is a most induló Új Művész Tér része. Mit jelent a MODEST?


A „MODEST, a modern estek rövidítése, míg a mindennapi design azt a tárgykultúrát jellemzi, amit meg szeretnénk mutatni a szentendrei közönségnek.

Célunk olyan alkotók, tárgyak bemutatása, amit a mindennapi életben is használhatunk, mégis valami különleges szépséggel és egyediséggel rendelkeznek.

Honnan jött ez az ötlet? Egy angol blogon olvastam egy hasonló kezdeményezésről és nagyon megtetszett. Azt gondoltam, hogy Szentendre igazán alkalmas ilyen estekre és érdeklődésre is számíthatunk. Így, a már beindult Művész Társalgó programsorozat mellett ipar és képzőművészeti alkotókat fogunk bemutatni.

Kikenek szól ez a rendezvény? Azoknak akik szeretik a szépet, az igényes designt.

Mi nem tucatáruknak szervezünk egy újabb vásárt, hanem egyedi, igényes és ötletes magyar alkotót és az erre nyitott embereket szeretnénk összehozni, hogy egy pohár ital és halk élő zene mellett legyen idejük kötetlenül beszélgetni is.

Miért ez a szokatlan időpont és helyszín? Az Új Művésznek van egy befogadó atmoszférája, mivel az étterem hagyományait folytatva Novák Gábor, az üzemeltető, teret ad az alkotóművészeknek és munkáiknak. Az időpont meglepő lehet, de szándékosan választottunk estébe nyúló délutánokat. Hiszen van, aki csak munka után tud eljönni, míg mások inkább a délutáni időpontokat favorizálják.

Kik és mik lesznek itt pontosan? Kortárs alkotók (köztük számos iparművész, grafikus és designer) munkáival lehet itt találkozni. A személyek neve legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy a képeslaptól kalapig sok minden megtalálható lesz. Ez különösen fontos a karácsony előtti időszakban. Annak ellenére, hogy ma a tömegáru és fogyasztás fénykorában élünk, nem csak a vásárlás lehetőségére szeretnénk koncentrálni, hisz sokak számára egyre fontosabb, hogy ki és mi van egy termék mögött és hogyan milyen körülmények és gondolatok között készült.

A modest ugyanúgy alkalom az alkotókkal való beszélgetésre, szórakozásra, mint a vásárlásra.

A MODEST egy egyszeri alkalom lesz? Erre határozott nemmel szeretnék válaszolni. Most két alkalmat tűztünk ki ebben az évben. Majd 2009-ben ennek a két alkalomnak a tapasztalatai alapján fogjuk tovább folytatni a MODEST-jeinket, a tervek szerint havi rendszerességgel.


Modest az Új Művészben 2008. november 21. és december 12. 17-22h
Nincsenek megjegyzések:

Karinthy Szalon Kiállítás