2008. október 17., péntek

Tervezz nekünk arculatot !!


Beadási határidő: 2008. november 11.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végleges arculat kialakítása az Alapítvány munkatársaival történő gyakori személyes konzultációt és utómunkálatok elvégzését kívánhatja meg!
Mivel az arculat jellegének illeszkednie kell a Pszinapszis - XIII. Budapesti Pszichológiai Napok céljaihoz, közönségéhez és témájához, ezért az alábbiakban röviden ismertetjük ezeket.
A Pszinapszis három napja hagyományosan péntek - szombat - vasárnapra esik, mivel céljai között szerepel a szakmai ismeretterjesztés mellett alternatív szabadidő-eltöltési lehetőségek biztosítása is. Ennek megfelelően az előadásokkal és sajátélmény-műhelyekkel párhuzamosan a látogatóknak lehetősége van számos kulturális programon is részt venni: kiállítások, koncertek, Élő Könyvtár, színházi előadások, harcművészeti- és divatbemutatók várják az érdeklődőket.
Rendezvényünk célcsoportja: látogatóink nagy részét a fiatalok teszik ki (20-30 év). Emellett meg akarjuk szólítani az idősebb korosztályt is, így az arculatnak - bár elsődleges célja a fiatalok figyelmének felkeltése - az idősebb korosztály számára is elfogadhatónak kell lennie.
A rendezvény idei témája: a Pszinapszis szakmai programja minden évben más-más témát jár körül, amelyre illeszkedik a kulturális program is.
Az idei főcím: "SZÍNPADON A DÍSZLET!"
A következő témákat fogjuk feldolgozni: Környezet hatása életünkre és életünk hatása a környezetre számos szempontból (környezettudatosság, környezeti változások, ergonómia, szociális környezet). Vajon a valóságban élünk vagy már egy virtuális világ is uralja életünket? Megszabhatjuk, hogy kik vagyunk, vagy szerepeink uralnak minket? Mit tehetünk, hogy eligazodjunk a média sűrűjében, hogyan kezelhetjük az ezer irányból ránk ható befolyásolásokat, manipulációt - akarjuk ezt egyáltalán? Hogyan tudunk egyensúlyban élni önmagunkkal és környezetünkkel egyszerre? Vegyük észre, hogy kikkel, és mivel vesszük körül magunkat, amivel meghatározzuk azt a világot, amiben élünk.
A pályázatot a Pszinapszis arculatának megtervezése (beleértve a honlap arculatát is) alkotja.
Kérjük, hogy a pályamű elkészítése során végig vegyétek figyelembe az alábbi szempontokat:- Az arculat illeszkedjen a célcsoporthoz (elsősorban végzős középiskolások, fiatal felnőttek - emellett meg kívánjuk szólítani a határszakmák - szociológusok, pedagógusok stb. - képviselőit)- A grafikai munka képezzen egységet minden a Pszinapszishoz kapcsolódó terméken, és a honlapon egyaránt (lásd lentebb)- Legyen meghatározó színvilága- Mint a Pszinapszis korábbi honlapjain is látható, minden évben volt valamilyen ábra, mely az aktuális év "logója" - ezt a hagyományt idén is folytatni kívánjuk (2006-ban pl. "búgócsiga", mint grafikai elem) A továbbiakban ezt az ábrát ikonnak nevezzük.- A Pszinapszis 2007-ben arculatának részeként kidolgozásra került az immáron állandó logó, melyhez az arculatnak illeszkednie kell. A logó mellékelve a pályázati kiíráshoz.- Az arculat illeszkedjen a Pszinapszis témájához- Végül és nem utolsó sorban, a Pszinapszis grafikai koncepcióját a főcím és a téma határozza meg!
RÉSZLETEK:
A pályaműnek az alábbi elemeket kell tartalmaznia:- Honlap: Jelen pályázatnak nem képezi részét a honlap programozása. A főoldal, a menüsorok és az almenük grafikai tervezését várjuk. A benyújtottpályaműnek látványtervet kell tartalmaznia. A honlap design elkészítésekor figyelmetekbe ajánljuk a tavalyi Pszinapszis hivatalos honlapját (=http://www.pszinapszis.hu), mely menüsor tekintetében példaként szolgálhat. Az alábbiakban ismertetjük az idei honlapon elvárt menüsort.
- Program- Napi bontás- Információk- Rólunk- Támogatóink- Sajtószoba- Aktuális hírek- Programtervező (lásd tavalyi honlapon: órarend)- Webshop (lásd tavalyi honlapon: DVD-rendelés)- Kereső- Fórum- Életképek (lásd tavalyi honlapon: galéria)- GYIK- English
Beadási határidő: 2008. november 11.
A honlapon szerepeljen a Pszichodiák Alapítvány logója, és honlapcíme is.1. Plakát A plakáton szerepeljen a brand, a "Budapesti Pszichológiai Napok" felirat, a rendezvény időpontja és helyszíne, a főcím, az ikon, címszavak a rendezvényről, előadók nevei (mivel ezek az információk még nem állnak rendelkezésünkre, ezért ezeknek a helyét és stílusát tervezd meg), a Pszichodiák Alapítvány logója és honlapcíme, a Pszinapszis logója és honlapcíme, valamint szponzorcsík.
A honlap és a plakát alapján történik a pályázat nyertesének kiválasztása, akinek a későbbiekben feladata lesz további szóróanyagok és ajándéktárgyak grafikájának megtervezése is, a meglévő design kisebb átalakításával.
Bármilyen kérdés esetén fordulj bizalommal kapcsolattartóinkhoz (kérünk titeket, ha e-mailen kerestek meg minket, akkor mindkét megadott e-mail címre küldjétek el kérdéseiteket):
Ott Stefánia
ott.stefania@gmail.com+36-20/423-1921Jambrik Mátéjambrik.mate@pszinapszis.hu+36-20/959-9393Pszichodiák Alapítvány 1064 Budapest, Izabella utca 46. www.pszichodiak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Karinthy Szalon Kiállítás